Названо рецепт приготування макаронів, які можна під час схуднення
локшина, паста і макарони мало у кого асоціюються зі здоровим харчуванням. У зв’язку з цим існує думка, що при схудненні вони категорично протипоказані. Результати проведеного вченими експерименту показали, що це не так.
учасникам експерименту було запропоновано вживати страви з макаронними виробами в різні дні. Одні їли тільки свіжозварені макарони, інші їх розігрівали, а треті вживали тільки холодними. Як виявилося, найменше рівень цукру в крові підвищується від розігрітих страв.
даний феномен пояснюється тим, що в процесі охолодження макаронів структура крохмалю починає змінюватися. В результаті утворюється клітковина, стійка до руйнування ферментами організму. Вона забезпечує більш тривале відчуття ситості. Весь цей час людина не відчуває голод.
автори експерименту рекомендують вживати пасту при схудненні тільки в розігрітому вигляді. В цьому випадку вона не буде шкодити фігурі. До слова, цей спосіб також працює з рисом і картоплею.