Названо продукти, які можуть спровокувати інфаркт
вживання продуктів з високим вмістом натрію, трансжирів і насичених жирів сприяє розвитку процесів, які можуть привести до інфаркту. Фахівці американського фонду Серця пояснили, що трансжири і насичені жири сприяють підвищенню рівня холестерину. В результаті ризик виникнення інфаркту зростає.
джерелами насичених жирів є:
- вершкове масло.
- Свинина, баранина і яловичина.
- куряча шкура.
- Шоколад.
- кондитерські вироби.
- Фастфуд.
- кокосова і пальмова олія.
трансжири в основному містяться в оліях, оброблених методом часткового гідрування. До їх джерел можна віднести:
- вершкове масло.
- Маргарин.
- рафінована рослинна олія.
- торти і тістечка.
- Попкорн для СВЧ.
- виробнича випічка.
- Шоколад.
- Майонез.
натрій найчастіше міститься в оброблених або консервованих продуктах на кшталт заморожених обідів, випічки, ковбасних виробів, готових супів та ін.він затримує воду в організмі, що призводить до зростання артеріального тиску.