5 простих способів зменшити ризик діабету
Медики називають преддиабет дуже серйозним станом, яке не тільки є передвісником діабету 2 типу, але і створює ризики розвитку захворювань серця та інсульту. Пацієнти з преддиабетом як ніби знаходяться на перехресті. Перешкодити подальшому погіршенню здоров’я можна за допомогою правильного харчування.
клітковина
насамперед необхідно включити в раціон цільнозернові продукти на зразок бурого рису, цільнозернового хліба і макаронів. Завдяки повільному розщепленню до глюкози вони запобігають скачки цукру в крові.
овочі та фрукти
знизити ризик розвитку діабету 2 типу допомагають яблука, ягоди, виноград, капуста, шпинат і крес-салат. Вони можуть бути як свіжими, так і замороженими.
Червоне м’ясо
Червоне і перероблене м’ясо викликають не тільки діабет, але і проблеми з серцем. Медики рекомендують відмовитися від вживання бекону, шинки, ковбаси, свинини, яловичини і баранини. Їх можна замінити куркою або індичкою.
корисні жири
насичені жири сприяють підвищенню рівня холестерину. Необхідно звести їх споживання до мінімуму. Джерелами корисних жирів є авокадо, насіння, горіхи, соняшникова, рапсова і оливкова олія.
правильні напої
вгамовувати спрагу слід тільки правильними напоями. Вживання газованих напоїв з підвищеним вмістом цукру збільшує ризик розвитку діабету. У фруктових соках і смузі також багато цукру. Їх можна замінити водою, молоком, чаєм або кавою.